Uitslaande brand in loods, twee hennepkwekerijen gevonden

**Update**
Maandag maakte de politie bekend dat er in de loods twee hennepkwekerijen zijn aangetroffen. Om hoe veel planten het precies gaat is niet bekend aangezien één van de twee kwekerijen dusdanig is vernietigd dat de hoeveelheid planten niet meer te achterhalen is. In de andere kwekerij stonden 300 hennepplanten.

— Origineel bericht —

Een loods aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg is vannacht in brand gevlogen. De eerste melding werd rond 02:50 uur gedaan. Binnen korte tijd sloegen de vlammen uit het dak en schaalde de brandweer op naar “grote brand”.

De brandweer kon via een poort naast een bedrijf op een binnenplaats komen om zo de brand te blussen. Het is onbekend bij welk bedrijf het pand hoorde. De brandweer heeft water uit het kanaal gehaald om de brand te blussen.

Foto’s: © Koen Wouters