home Tilburg 16 Auto’s in beslag genomen en 58.000 euro belastingschulden geïnt bij verkeerscontrole

16 Auto’s in beslag genomen en 58.000 euro belastingschulden geïnt bij verkeerscontrole

Op woensdag- middag en avond hield de politie een verkeerscontrole in samenwerking met de Belastingdienst. Hierbij werd gebruik gemaakt van een ANPR voertuig van de Belastingdienst die razendsnel kenteken leest en alle gegevens door het systeem haalt.

Politiemotorrijders lieten automobilisten meerijden naar de controleplaats waar alle voertuigen uitgebreid werden gecontroleerd. Hierbij werd 27 keer bekeurd voor verschillende feiten, waaronder het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder gordel, losliggende lading en het vasthouden van een mobiele telefoon.

Een automobilist negeerde op de Ringbaan zuid een rood verkeerslicht en werd door een motoragent gecontroleerd. De 38 jarige Tilburger bleek onder invloed van alcohol te zijn en het rijbewijs van de man bleek al 12 jaar geleden ongeldig te zijn verklaard. In deze 12 jaar werd er reeds 15 keer proces verbaal opgemaakt tegen de man voor dezelfde feiten. Er is vandaag wederom proces verbaal opgemaakt en de man heeft een dagvaarding gekregen.

Een automobilist betaalde voor bijna 2000 euro aan bekeuringen die nog niet betaald waren en ruim 3000 euro aan een belastingschulden. Hierdoor mocht hij zijn auto houden.

In totaal werd er vandaag bij de Belastingdienst voor ruim 58000 euro aan belastingschulden betaald. Zestien voertuigen werden in beslaggenomen waarvan er tien daadwerkelijk afgesleept werden. Negen automobilisten kregen een naheffing omdat er onrechtmatig gebruik werd gemaakt van handelaarskentekenplaten. Zes automobilisten kregen een naheffing van 1500 euro omdat zij in een buitenlandse auto reden terwijl zij in Nederland woonachtig zijn.

Info: Facebook / Politieteam Tilburg Centrum

Foto’s: © Koen Wouters