Moeder (58) en dochter (26) verongelukt bij ernstig ongeval in Gilze

Langenbergseweg, Gilze – Bij een ongeval tussen een snorfiets en een motor op de Langenbergseweg in Gilze zijn zaterdagmiddag twee vrouwen (moeder en dochter) om het leven gekomen. De bestuurder van de motor werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Snorfiets vs motor

Het verkeersongeval vond plaats op zaterdagmiddag 28 mei 2016 om 17.10 uur op de Langenbergseweg. De twee vrouwen (moeder en dochter) reden samen op een snorfiets over het fietspad langs de Langenbergseweg. Ze kwamen vanuit de richting Alphen en reden in de richting van Gilze en Rijen. Op de hoofdrijbaan van de Langenbergseweg naderde een motorrijder, eveneens komende vanuit de richting Alphen. Op de T-splitsing Langenbergseweg – Alphenseweg staken de twee vrouwen linksaf de kruising over, om richting Gilze te rijden. Op het kruisingsvlak kwamen ze in botsing met de motorrijder, die rechtdoor wilde gaan. De opzittenden van de snorfiets werd door de motorrijder in de flank geraakt. Hierdoor kwamen alle drie ten val, waarbij de opzittenden van de snorfiets waarschijnlijk direct om het leven kwamen. De motorrijder is, na de reanimatie, in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Arts getuige van het ongeval

Een arts was getuige van het ongeval. Zij verleende, voor zover mogelijk, eerste hulp aan de slachtoffers en kreeg daarbij hulp van politieagenten en omstanders. Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het medisch team van de traumahelikopter bij de stabilisatie van de slachtoffers. De politie sloot de Langenbergseweg in beide rijrichting af voor de hulpverlening en het daaropvolgende sporenonderzoek.

Identiteit slachtoffers

De twee vrouwen op de scooter waren een moeder en dochter. De dochter is 28 jaar geworden en woonde in Tilburg. Haar moeder (58 jaar) was vanuit Polen voor een vakantie in Nederland.

De motorrijder is een 23-jarige man uit Alphen. Hij raakte zwaar gewond en is opgenomen in het Sint Elisabeth ziekenhuis. Zijn toestand is momenteel stabiel.

Onderzoek

Na de identificatie van de slachtoffers werden de familieleden over de trieste gebeurtenissen geïnformeerd. Verkeersongevalsanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. De snorfiets was door de klap door midden gebroken. De motor schoof nog tientallen meters door en raakte total loss. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.
Bron: Politie.nl

Bloemen gelegd

Inmiddels zijn op de plek van het ongeval bloemen gelegd. Ons team wenst alle nabestaanden en betrokkenen veel sterkte toe.

Foto’s: Diederik Cools