Flinke hennepkwekerij aangetroffen in Tilburg

Tilburg Reeshof – In een woning in de m-buurt in Tilburg Reeshof is vanmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd aangetroffen na een melding via MMA (Meld Misdaad Anoniem).

In de woning zouden in de garage en op de eerste verdieping hennepplanten hebben gestaan. In een aparte kamer naast de kwekerij op de eerste verdieping hing een tiental transformators tegen een muur.

Ook stond in deze kamer professionele apparatuur waarmee de lucht uit de kwekerij werd afgezogen en gefilterd, waardoor de meeste omwonenden niets van de kwekerij hadden gemerkt.

Op dezelfde kamer stonden diverse vaten en chemische middelen voor de kwekerij. Ook stonden er ongeveer acht gasflessen. De douchecabine lag vol gestapeld met zakken zand.

Volgens de specialisten in de woning komen (professionele) kwekerijen als deze niet vaak voor, maar worden deze wel steeds vaker aangetroffen.

Tegenover de woning werd een zogenaamde buurttent opgezet om omwonenden te informeren over hennepkwekerijen. Ook werd er op de woning een bord gehangen waarop te lezen valt dat er in de woning een kwekerij is opgerold.

De politie vraagt om verdenkingen van een hennepkwekerij bij u in de buurt te melden aan de politie via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Foto’s: Koen Wouters