Zeer grote brand partycentrum / Dolfijn Bowling Tilburg

Ringbaan Oost, Tilburg – Op vrijdag 25 maart 2016 om ongeveer 23.00 uur is er brand uitgebroken in een partycentrum aan de Ringbaan-Oost. Door onbekende oorzaak was brand ontstaan in het gedeelte van het perceel waar een bowlingcentrum was gevestigd. De aanwezige bezoekers konden, onder begeleiding van het personeel, op tijd het pand verlaten. Veel mensen moesten hun persoonlijke spullen achterlaten waaronder hun schoenen.

Lichtgewonden

Twee bezoekers van het centrum hadden wat te veel rook ingeademd en werden door personeel van de ambulance verzorgd. Een vrouw die al buiten stond werd overmand door emoties en raakte onwel. Het ambulancepersoneel ontfermde zich ook over haar. Twee brandweermannen raakten tijdens hun werkzaamheden lichtgewond.

Overlast

De brandweer rukte met veel materiaal uit omdat het als een zeer grote brand werd bestempeld. De Ringbaan-Oost werd geheel afgezet om de hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk te doen. Het werd al snel duidelijk dat het pand als verloren moest worden beschouwd. De brandweer probeerde er voor te zorgen dat de brand niet verder oversloeg. Bij de brand kwam veel rook vrij. Door het rustige weer ging de rook in eerste instantie vrijwel rechtstandig omhoog. Daardoor bleef de overlast beperkt. Maar door het veranderende weer, de mist kwam opzetten en de lucht koelde sterk af door de dalende temperatuur, bleef de rook toen dichter bij de grond en zorgde voor veel overlast in het noordelijke deel van Tilburg. Er werd alsnog besloten om de bewoners door middel van NL-alert te waarschuwen voor de overlast. Het advies werd gegeven om ramen en deuren te sluiten en een eventuele ventilatie uit te zetten. Later op de nacht kwamen er zelfs klachten uit de richting van Waalwijk.

Videobeelden van de brand:

Hier ziet u beelden van de brand bij #Dolfijn #bowling die een paar minuten geleden zijn gemaakt. Dank voor het insturen.Meer info volgt!!Heeft u foto en/of filmateriaal? Stuur dit dan in een privebericht naar ons toe!

Geplaatst door BrandweerFotografenTilburg.nl op vrijdag 25 maart 2016

Roet

Bij ieder brand komen er schadelijke stoffen vrij. Die zitten in de rook. De brandweer heeft regelmatig gemeten of er ook gevaarlijke stoffen vrij kwamen anders dan die normaal in de rook zitten. Dat is bij deze brand niet het geval geweest. Ook komen er bij ieder brand roetdeeltjes vrij. Die worden door de rook gedragen en komen later weer neer. De kans is groot dat die bij mensen in de tuin, balkon of op hun auto neer komen. De deeltjes zijn op zich niet gevaarlijk en kunnen met water afgespoeld worden.

Verkeer

Door de brand en het nablussen zal het verkeer wat over de Ringbaan-Oost moet nog geruime tijd hinder ondervinden van gehele of gedeeltelijk afsluiting van de ringbaan. Ook de wegen die achter het pand liggen zullen vermoedelijk geruime tijd afgesloten blijven.
Bron: Politie.nl

Ook na de brand werd de brandweer nog verschillende keren gealarmeerd omdat de brand oplaaide. Inmiddels is het pand gesloopt / uit elkaar getrokken en is het terrein afgezet met bouwhekken.

Foto’s: Koen Wouters

Foto’s: Diederik Cools