Gestolen bus met 1000 liter vat chemicaliën aangetroffen

Ruijmheuvel, Moergestel – Op een parkeerplaats aan de Ruijmheuvel is vanavond een gestolen bus aangetroffen met daarin een 1000 liter vat. In het vat zouden chemicaliën zitten welke mogelijk afkomstig zijn van een drugslab.

Gestolen bus

De bus stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Ruijmheuvel in Moergestel. Volgens de politie gaat het om een Volkswagen Transporter met Belgisch kenteken. De bus zou eerder gestolen zijn. Hoe lang de bus al op deze locatie stond is niet bekend.

1000 liter vat

De inhoud van het vat zou waarschijnlijk afkomstig zijn van een drugslab. Dit is echter nog niet door de politie bevestigd. Wel is duidelijk dat in het vat chemicaliën zitten.

Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen

Voor onderzoek van het vat en de chemicaliën werd de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse gevraagd. Bij het onderzoek van de bus bleek dat deze geprepareerd was om snel en eenvoudig te dumpen / lozen.

In de bus zat namelijk een buizensysteem, waarmee drugsafval al rijdend of stilstaand kan worden geloodst.

Meer informatie volgt.

Foto’s: Diederik Cools