Binnen half uur eerste uitruk voor nieuwe tankautospuit

Bosscheweg, Berkel-Enschot – Om 19.00 uur vanavond heeft de brandweer van Berkel-Enschot haar nieuwe tankautospuit in gebruik genomen en een half uur later werd deze al gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Bosscheweg.

Nieuwe tankautospuit

Het nieuwe voertuig van de brandweer van Berkel-Enschot is opgebouwd op een Volvo chassis, type FE 320 HP. Hij heeft een Watertank van 2000 liter en een Schuimtank van 150 liter aan boord. Het roepnummer van deze tankautospuit is 20-9431 en werd afgeleverd op 30 november 2015 door Ziegler Brandweertechniek. Na een trainingsperiode werd deze vanavond rond 19.00 uur in dienst genomen.

Brand schoorsteen

Ter plaatse bleek dat er een kleine brand woedde in de schoorsteen van de woning. Een hoogwerker van de brandweer van Tilburg kwam ter plaatse en heeft de schoorsteen geveegd.

Foto’s: Diederik Cools