Drukke Oud & Nieuw voor Brandweer van Tilburg

Tilburg – De brandweer in Tilburg heeft op oudjaarsdag en nieuwjaarsnacht veel meldingen gehad van ongevallen en branden in Tilburg. Ook op nieuwjaarsdag waren er nog enkele meldingen.

Industriebrand Bosch (middel brand) (31 december 2015)

Bij Bosch aan de dr. hub van doorneweg in Tilburg is rond 12.30 uur brand uitgebroken. In eerste instantie ging het om een automatisch brandalarm, maar later werd toch opgeschaald naar middel brand en kwamen er meerdere voertuigen van de brandweer en politie ter plaatse. Het pand werd korte tijd ontruimd.

Foto’s: Diederik Cools & Koen Wouters

Vrachtwagen chauffeur aan dood ontsnapt (31 december 2015)

Bij een spoorwegovergang aan de Hulteneindsestraat in Hulten is rond 12.40 uur een vrachtwagen chauffeur aan de dood ontsnapt. Hij kwam met zijn vrachtwagen vast te zitten bij de spoorboom. De trein kon niet meer op tijd stoppen en schampte de vrachtwagen. De chauffeur kon op tijd zijn vrachtwagen verlaten.

Foto’s: Jeroen Stuve / Stuve Fotografie

Containerbrand Zeewoldestraat (31 december 2015)

Een container is rond 14.30 uur uitgebrand op de Zeewoldestraat in Tilburg. Dit gebeurde bij een bouwterrein.

Foto’s: Diederik Cools

Brandweerlieden met vuurwerk bekogeld (31 december 2015)

Bij een schuurbrand aan de Rossinistraat in Tilburg is de brandweer rond 16.45 uur bekogeld met vuurwerk. De politie moest de omstanders op afstand houden en de brandweerlieden beschermen tijdens hun bluswerkzaamheden.

Foto’s: Diederik Cools

Felle Schoorsteenbrand Oeverstraat (31 december 2015)

Bij een woning aan de Oeverstraat in Tilburg is rond 17.10 uur een schoorsteenbrand ontstaant. Bij de brand was veel rook en kwamen veel vonken uit de schoorsteen. Door de snelle inzet van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Foto’s: Koen Wouters

Meerdere ondergrondse containers in brand (31 december 2015)

Langs de Lavendelweg werd rond 20.40 uur een brand in een ondergrondse afvalcontainer gemeld. Eenmaal ter plaatse bleek dat enkele meters verderop nog een ondergrondse container in brand stond. De brandweerlieden werden bij deze meldingen door omwonenden getrakteerd op een appel beignet.

Kort daarna werd ook op de Europalaan een brand in een container gemeld.

Foto’s: Diederik Cools

Auto uitgebrand aan de Lange Nieuwstraat (31 december 2015)

Aan de Lange Nieuwstraat werd rond 23.00 uur een autobrand gemeld. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat het voertuig in vlammen op ging.

Foto’s: Koen Wouters

Auto uitgebrand Kruidenlaan (31 december 2015)

Aan de Kruidenlaan is rond 23.50 uur een personenauto in vlammen opgegaan. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al metershoog. Ook hier kon de brandweer niet voorkomen dat het voertuig verloren ging.

Foto’s: Diederik Cools

Felle balkonbrand in Centrum van Tilburg (1 januari 2016)

Bij een woning in het centrum van Tilburg (Vincentiusstraat) is rond 00.30 uur een brand uitgebroken op het balkon. De brandweer schaalde snel op naar middel brand. Al snel sloegen de vlammen om zich heen en werden enkele woningen ontruimd.

Het balkon brandde volledig uit. Onbekend is of de brand ook naar binnen is geslagen. Al snel na de melding stond de straat vol met brandweer, ambulance en politie. Ook een bus van de ME was uit voorzorg ter plaatse ter bescherming van de hulpdiensten.

Foto’s: Koen Wouters (telefoon)

Woningbrand Professor de Moorplein (1 januari 2016)

Rond 00.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan het professor de Moorplein in Tilburg. Het bleek te gaan om een brand op de bovenste verdieping van een flat. De brandweer had de brand snel onder controle.

Foto’s: Diederik Cools

Vuurwerkafval in brand (1 januari 2016)

De brandweer werd rond 01.15 uur gealarmeerd voor een afval brand op de Trouwlaan. In eerste instantie reed de brandweer voorbij de brand, aangezien op veel plekken in Tilburg vuurwerkafval werd opgebrand. Na een korte inzet zijn zij weer vertrokken.

Foto’s: Diederik Cools

Container uitgebrand aan de Hasseltstraat (1 januari 2016)

Aan de Hasseltstraat ging rond 01.40 uur een container met afval in vlammen op. Waarschijnlijk is deze door vuurwerk in brand gevlogen.

Foto’s: Diederik Cools

Stoel in brand op Bonaireplein (1 januari 2016)

Om 02.00 uur werd er een buitenbrand gemeld aan het Bonaireplein in Tilburg. Bij aankomst bleek het te gaan om een stoel die in brand was gestoken. De brandweer kon deze snel blussen.

Foto’s: Diederik Cools

Veel rookontwikkeling bij containerbrand op bouwterrein (1 januari 2016)

Rond 12.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand op een bouwterrein aan de Zeewoldestraat. Bij aankomst bleek er een flinke rookontwikkeling te zijn op het bouwterrein. Om bij de brand te komen moest de brandweer het slot van de bouwhekken forceren.

Foto’s: Diederik Cools