Grote brand Kaatsheuvel

Hoofdstraat, Kaatsheuvel – (VIDEOBEELDEN) In een fabriekshal aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel is vanmiddag een brand uitgebroken. Een deel van het pand zakte in.

Zeer grote brand

In eerste instantie werd er een brand in een bijgebouw gemeld. Bij aankomst van de brandweer bleek echter dat het vuur snel om zich heen greep. De brandweer schaalde uiteindelijk op naar “zeer grote brand (GRIP 1)”. De brandweer van Kaatsheuvel werd daarbij ondersteunt door brandweerkorpsen uit onder andere Tilburg, Rijen, Dongen en Waalwijk. Er waren in totaal ongeveer 50 brandweermensen aanwezig bij de brand.

Vuurzee met veel rook

Bij aankomst van de brandweer kwam er alleen veel rook vrij, maar was de brand nog niet uitslaand. Doordat zij echter moeilijk bij het vuur konden komen stortte een deel van het pand in, waarna het vuur snel om zich heen greep en de rookwolk oranje kleurde van het vuur.

“Geen gevaarlijke stoffen”

Bij de brand zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen geconstateerd, maar zoals bij iedere brand is het inademen van rook niet gezond. Omliggende panden werden gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Ook hebben diverse bewoners hun huis moeten verlaten.

Knallen

Bij de brand waren diverse harde knallen te horen. Mogelijk waren dit auto’s die in het pand stonden. Volgens de Politie stonden er 6 auto’s en diverse banken uit auto’s in de hal.

Brandweerman gewond

Een brandweerman raakte wel gewond aan zijn hoofd, nadat hij “iets” op zijn hoofd had gekregen. Hij zou lichtgewond zijn geraakt.

Videobeelden: Koen Wouters