Zwaar ongeval Tilburg

Baron van Voorst tot Voorstweg, Tilburg – Op de Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg is vanmiddag rond 15.45 uur een flinke aanrijding gebeurd. Meerdere auto’s raakten zwaar beschadigd en de weg lag vol brokstukken.

Weg vol met brokstukken

Na de aanrijding lag de weg vol met brokstukken. Brandweer, politie en ambulance kwamen met verschillende wagens ter plaatse om de slachtoffers te helpen. Voor zover bekend is er een persoon uit zijn of haar voertuig bevrijdt. Door de frontale aanrijding tussen twee voertuigen vloog het motorblok van een van de voertuigen uit het voertuig. Het motorblok kwam tegen een derde voertuig aan. De twee inzittenden van dit voertuig, een vader en zijn 10-jarige zoon, raakten niet gewond.

Het ongeval gebeurde op de brug over het kanaal, vlak bij de Moerse dreef. De weg werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Traumahelikopter ter plaatse

Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Deze landde op het grasveld vlakbij de Mc Donalds. Een politievoertuig bracht het MMT personeel naar de plaats van het ongeval.

Slachtoffer

Een slachtoffer (30) werd met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. In deze ambulance is de trauma-arts van de traumahelikopter meegereden. De traumahelikopter is hierop naar het ziekenhuis gevlogen om de arts weer op te halen. In het ziekenhuis werd duidelijk dat hij zwaargewond was aan zijn benen en heupen.

Oorzaak ongeval

De exacte oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De politie heeft een bloedtest bij het slachtoffer laten afnemen, waaruit bleek dat hij onder invloed was van drugs. Volgens omstanders leek het alsof de bestuurder op volle snelheid aan zijn handrem trok.

Weg afgesloten

De weg is tot ongeveer 20.30 uur afgesloten geweest voor onderzoek van de politie.