Politiewagen in de sloot

Burgemeester Letschertweg, Tilburg – Na een achtervolging door Tilburg is maandagavond een politiewagen de sloot in gereden. Nadat de verdachte klem gereden was vergat de agent zijn voertuig op de handrem te zetten.

Achtervolging

De politie zat met meerdere voertuigen achter een auto aan welke opviel door zijn roekeloze rijgedrag. Agenten zagen het voertuig rijden in de Blaak, waarna zij het voertuig een stopteken gaven. Nadat hij dit stopteken negeerde ontstond de achtervolging, waarbij meerdere politievoertuigen aansloten. Op de Burgemeester Letschertweg (ter hoogte van de Reeshof) kreeg de politie de mogelijkheid om het voertuig klem te rijden.

Politiewagen in de sloot

Door het snel handelen van de agenten vergat een van de bestuurders de handrem om zijn voertuig te zetten. Ook vergat hij om zijn voertuig op de “P” stand te zetten, waarna zijn voertuig (een automaat) de sloot in reed.

Aanhouding

De bestuurder van de auto die klem gereden werd kon worden aangehouden en werd meegenomen naar het politiebureau. De politiewagen werd door een takelbedrijf uit de sloot gehaald en afgevoerd. De schade aan het voertuig viel voor zover bekend mee.

Videobeelden: Koen Wouters