Auto door brand verwoest

Sas van Gentstraat, Tilburg – In de Sas van Gentstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto door brand verwoest. De brand ontstond rond 04.15 uur in de Tilburgse wijk de Reeshof, waarna omwonenden de brandweer alarmeerden.

Waarschijnlijk brandstichting

Omwonenden werden rond 04.15 uur wakker van harde knallen en een autoalarm, waarna zij de brand opmerkte. Het voertuig stond toen al ver in brand. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig volledig in brand. Volgens politie en brandweer ter plaatse wordt er uit gegaan van brandstichting.

Voertuig verloren

Het voertuig zou aan de voorkant als eerste in brand hebben gestaan, waarna de brandbare vloeistoffen onder het voertuig door naar de achterkant van de auto liepen. Ook daar stond het voertuig toen snel in brand. De brandweer kon bij aankomst niet meer voorkomen dat het voertuig geheel verloren ging. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf getakeld en afgevoerd.

Eerder ook autobranden

Aan de Dongenseweg brandde de avond ervoor ook al een personenauto uit. Bij dit voertuig wordt onderzocht of het gaat om brandstichting.