Camper brandt uit tussen woningen

Pastoor van Dijkplein, Gilze – Aan het Pastoor van Dijkplein in Gilze is vanmiddag een camper uitgebrand tussen twee woningen. De woningen liepen veel schade op door de brand, de camper is volledig afgebrand.

Erger voorkomen

Door de snelle inzet van de brandweer kon erger worden voorkomen. De camper stond namelijk tussen twee woningen, waardoor de brand makkelijk naar een van de woningen had kunnen overslaan. Wel liepen de twee woningen veel schade op. Salvage kwam ter plaatse om de schade op te nemen.

Middel brand woning

In eerste instantie werd gemeld dat er een woning in brand zou staan aan het Pastoor van Dijkplein. Waarna al snel werd opgeschaald naar middel brand, omdat ook de tweede woning gevaar liep. Er kwamen daarom twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse om de brand mee te bestrijden.

Ambulance uit voorzorg

Het slachtoffer was op het moment van het uitbreken van de brand in de camper, aldus de woordvoerder. “Voor de zekerheid is een ambulance opgeroepen.”

Brand onder controle

De brand was rond 14.00 uur onder controle, waarna de inzet van de brandweer zich richtte op het beperken van de schade aan de woningen.

Videobeelden: Koen Wouters