Cliënt weggelopen na brand

GGZ-instelling Jan Wier, Tilburg – [VIDEOBEELDEN] Bij een brand op een kamer bij GGZ-instelling Jan Wier in Tilburg is maandagochtend een man weggelopen. De politie zoekt de man.

Brand op kamer

De brand werd gesticht op een van de kamer in het complex, waarna de ruit werd ingeslagen met een stoel. De cliënt en zijn vriendin die op de kamer aanwezig waren zijn zo gevlucht. Zij werden korte tijd later in de omgeving aangehouden door de Politie.

Ontruiming

Zestien kamers van de gesloten afdeling werden ontruimd. Door de ontruiming van het complex werd er opgeschaald naar GRIP 1. De voertuigen die hierbij gealarmeerd werden zijn niet ter plaatse gekomen.

Politie zoekt man

Naast de twee personen die later werden aangehouden is er nog een cliënt weggelopen. Volgens de politie gaat het om een psychotische man op blote voeten. Hij kan verbaal agressief zijn. Aangeraden wordt om zelf geen actie te ondernemen, maar met de politie te bellen.

Videobeelden: Koen Wouters