Bommelding op terras in Oisterwijk

Bommelding op terras, de lind Oisterwijk

De Lind, Oisterwijk – Op het terras van de Swaen in het centrum van Oisterwijk is vanmiddag een verdachte tas gevonden. De omgeving werd afgezet na de bommelding.

Bommelding

De bommelding kwam zondagmiddag binnen bij de Politie, bij aankomst werd er direct ontruimd en werden meer hulpdiensten gealarmeerd.

Explosievenspeurhond

Een explosievendeskundige is met een explosievenspeurhond bij de tas geweest. Waarna de tas niet vertrouwd werd en de EOD werd ingeschakeld. De omgeving werd ook verder afzet.

EOD

De ExplosievenOpruimingsDienst is ter plaatse gekomen aan de Lind in Oisterwijk en hebben de tas bet behulp van een rupsvoertuig onderzocht. Rond kwart over negen gaven zij het sein “veilig”.

Inhoud

De inhoud van de tas is niet bekend gemaakt. Wel zegt de Politie dat de inhoud van de tas de inzet van de EOD rechtvaardigde. In de tas zouden pakketjes zitten welke met draden aan elkaar verbonden waren.

Verdachte

Volgens de Politie is de tas bewust op de locatie achtergelaten door een langsrijdende fietser. De Politie is daarom op zoek naar een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij zou een onverzorgd, ongeschoren uiterlijk hebben en fietst op een olijfgroene omafiets met zwarte fietstassen. Heeft u tips? Bel dan 0900-8844.

Reactie eigenaar De Swaen

De eigenaar van Brasserie De Swaen in Tilburg heeft maandag gereageerd op de bommelding tegenover Omroep Brabant. Hij snapt niet dat iemand voor de tas de Politie heeft gebeld. Wekelijks blijven er tassen achter op zijn terras. “Je moet er toch niet aan denken dat ik dan telkens de EOD over de vloer krijg. Die tassen gaan bij mij de kelder in totdat ze weer opgehaald worden. Dat had ik ook gedaan met die tas die zondag dus op mijn terras lag.”

Over de inhoud van de tas kan ook hij niets zeggen. “Die draadjes zitten aan mijn terrastafels. Dat zijn mijn sloten waarmee ik ze ’s nachts vastzet. En die tas is helemaal niet bewust achtergelaten. Er kwam een fietser voorbij en die tas viel per ongeluk van zijn bagagedrager op mijn terras. Die fietser had volgens terrasbezoekers een onverzorgd uiterlijk, waardoor het blijkbaar een verdachte tas werd.” aldus de eigenaar van de brasserie.

Terrasbezoeker

De terrasbezoeker die 112 inschakelde zou nog een uur naast de tas hebben gezeten in afwachting van de Politie. De eigenaar van de brasserie wist echter van niets.