Politie ontruimd gekraakte panden

Ontruimingen Kraakpanden Amsterdam

Landelijk: Spuistraat, Amsterdam – Na een onrustige nacht in de Spuistraat is door de Amsterdamse driehoek besloten vandaag de tabakspanden aan de Spuistraat te ontruimen.

Geen confrontatie in de nacht

Afgelopen nacht kwamen zo’n 40 tot 80 krakers en sympathisanten bijeen op de Spuistraat. Zij stichtten brand, vernielden straatwerk en wierpen met de stenen een barricade op. De politie koos er bewust voor om vannacht niet de confrontatie met de groep aan te gaan maar er slechts voor te zorgen dat de onrust zich niet verder uitbreidde. De grootte van de groep en het slechte zicht in de nacht vormden daarvoor de belangrijkste redenen.

Panden ontruimd

In de vroege ochtend heeft de driehoek (loco-burgemeester, hoofdcommissaris en officier van justitie) besloten vandaag tot ontruiming van de panden over te gaan om verdere overlast voor de buurt te voorkomen.

Verschillende panden zijn inmiddels ontruimd.

Het laatste nieuws over de ontruimingen vind je op de website van AT5.