300 kg Apaan gevonden

Moerstraat, Tilburg – Aan de Moerstraat in Tilburg is vrijdag aan het eind van de middag ongeveer 300 kg Apaan gevonden. Apaan is een chemische stof welke gebruikt wordt bij de productie van amfetamine. De stof zat in totaal in 12 vaten. De politie noemt de vondst bijzonder omdat het niet om drugsafval gaat, maar om een grondstof die nog gebruikt moet worden.

Het bezit van Apaan is strafbaar. Volgens een woordvoerder van de politie lijkt het erop dat de persoon in paniek is geraakt en de vaten vervolgens gedumpt heeft. De straatwaarde van Apaan is moeilijk te schatten, maar zou rond de 30 euro per kilo liggen. De dumping van 300 kg zou dan neer komen op een waarde van ongeveer 9.000 euro.

De technische recherche doet vooronderzoek en de recherche doet buurt onderzoek. Ook de LFO (Landelijke Facaliteit Ontmantelen en Opsporing) doet onderzoek naar de herkomst van de vaten.