Zeer grote brand Oosterhout

Zijlmakerijweg, ELD (European Liquid Drumming), Oosterhout – Bij het chemische bedrijf ELD (European Liquid Drumming) aan de Zeilmakerijweg in Oosterhout heeft dinsdagavond een zeer grote brand gewoed. Er zijn geen gewonden gevallen en geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Het sein ‘brand meester’ is rond 23.30 uur gegeven.

Rond 21.15 uur vond een explosie plaats in de loods van het bedrijf. Er was op dat moment niemand in het pand aanwezig. Om 21.30 uur werd opgeschaald naar GRIP1 en om 21.40 uur werd GRIP2 afgekondigd. Na de explosie ontstond brand met hevige rookontwikkeling. Er werden vele brandweerwagens opgeroepen. Uit voorzorg is een ambulance paraat gebleven bij de brand.

Zwarte rook
De zwarte rook was tot in de verre omtrek te zien. Mensen in de directe omgeving werden aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De brandweer verrichtte metingen; zij meette geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen. De zwarte rook werd veroorzaakt door het plastic van lege containers en vaten met ongevaarlijke stoffen. De rook ging over Oosterhout, Teteringen, de stad Breda, via Zundert richting Belgiƫ.
De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend.
Bron: Politie.nl